Pemikiran Generasi Y: Golongan Niat – Bab 2

Golongan makhluk dalam fb yang aku cukup menyampah bab 2!

iaitu golongan ‘iman bukan pada pakaian’…

contohnya:

Seorang wanita yang mengalami litar pintas di wayar otaknya telah meletakkan gambar berahi pelbagai aksi di profilnya lalu ditegur oleh budak-budak tudung labuh/purdah yang nak-dilihat-tapi-tak-nak-dilihat…

“Wahai ukhti,janganlah dedahkan auratmu,kelak akan menyesal di hari akh

irat,mari lah kita bersama2 jaga aurat kita…sekadar peringatan….. ♥ “Wanita wayar litar pintas tadi lalu dengan marahnya telah memanggil geng2 litar pintasnya untuk men-ganyang si tudung labuh tadi…Wanita litar pintas 1) “Hoi minah kampung,kau nak berbungkus2 mcm tu,kau punya pasal la ter…(Singkatan kepada sister)..iman bukan pada pakaian,tapi dalam hati ni haaa..kau apa tau..ntah2 harap muka je berbalut tapi hati mcm langsuir..”Wanita litar pintas 2) “eleh geng2 bungkus ni,nak ajak kitorang jadi hantu bungkus mcm diorang plak…walaupun kitorang dedah gunung everest,tapi hati kita ada bunga raya la wei..bukan mcm korang,bukan main lg mengalahkan astronout pakai tp hati busuk,suka tgk buruk org…angkt kaki la weiii…”

Wanita litar pintas 3) “tak payah lah nk pakai2 tu smua,allah nilai hati kita la..bkn pakaian kita…”

Wanita litar pintas 4) “ala pakai tudung/purdah tak semestinya konfem masuk syurga…kadang2 aku tgk yg rambut-percuma ni lagi baik akhlaknya drpda geng2 hantu bungkus ni…”

Wanita litar pintas 5) “alaa apa kurangnya korang?kami bukak baju laki tergoda,korang pun pakai purdah pastu tunjuk taik mata,tangkap gambar dekat2 laki tergoda jugak…boooo…”

Maka geng2 ayu berpurdah nak-dilihat-tak-nak-dilihat pun dengan sedih beansur pergi lalu bergabung bersama geng2 niqabis yang lain dalam group “niqabis malaya-secret group”(bukan nama sebenar),lalu mereka bersidang seperti negara2 arab bersidang dan buat keputusan:
“liga niqabis mengutuk kekejaman puak litar pintas atas kekejamannya terhadap kumpulan kami..”

Lalu mereka bersurai….

Oh tidak~

1) Memang iman bukan pada pakaian,tapi orang beriman akan meiru pemakaian nabi2 mereka dan isteri nabi2 mereka.
2)Memang orang yang tutup aurat tak semestinya masuk syurga,tapi orang yang tak tutup aurat confirm masuk neraka.
3)Pemakaian islam yang diajar nabi,sahabat dan para isteri nabi merupakan syiar islam,yakni pembeza antara kafir dan muslim.
4)Kalau kalian tinggal di negara kafir,dan kalian tidak memakai pakaian syiar islam dan berpakaian seperti yahudi nasrani,maka dimanakah beza kalian dan mereka?iman?iman tu boleh dilihat ke?ada ke org islam yang tertulis ‘islam’ kat dahi dia?
5)Kalau ia berkenaan tutup aurat,tutup aurat tu kan wajib,kalau berkenaan pakaian sunat,ia adalah syiar kita cintakan nabi.
6)Kalau hari ni pemain bola yang kita suka,gila2 kita nak pakai mcm dia,buat rambut mcm dia,sepak mcm dia..tapi bila kita suruh pakai jubah,mereka bg alasan ia sunat,bila ditanya tak cinta nabi ke?mereka jawab cinta dlm hati,bukan pakaian,jadi kenapa tak cinta pemain bola dlm hati je?
7)Kenapa lah orang islam sangat alergi dan benci pada sunnah nabi?yang anehnya mereka laungkan ‘I love allah,love muhammad’.
8)Kenapa perlu pakai seksi2 sedangkan kita tahu itu tanda takda maruah,murah,sebab coklat yang tak dibalut tak de sapa nak kecuali lalat.jadi kalau ada org nak tu mksudnya org tu lalat la..

Haih3…

(Rujukan: kamicintarasullullah.blogspot.com)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: